Docenten Training, Nederland

Het “Go-Lab Initiative team” biedt docenten en schoolleiders cursussen aan om hen te ondersteunen bij het introduceren van onderzoekend leren in de klas (met Go-Lab).

 

Basis cursus (4 uur)

In de basis cursus leren deelnemers op een interactieve en speelse wijze de basisprincipes van onderzoekend leren en hoe Go-Lab gebruikt kan worden om onderzoekend leren binnen te klas te introduceren. Deze cursus is geschikt voor grotere groepen van docenten die een eerste indruk willen krijgen van de principes van onderzoekend leren en van de technologie die ingezet kan worden om onderzoekend leren te ondersteunen.

Cursus voor gevorderden 1 (4 uur)

In deze cursus wordt de kennis over onderzoekend leren verdiept. Zo wordt onder meer ingegaan op de problemen die leerlingen kunnen ervaren en wordt in gegaan op wetenschappelijk onderzoek aangaande effectiviteit van onderzoekend leren. Tijdens deze cursus zullen de deelnemers hun eerste digitale lesmateriaal, ook wel “Inquiry learning space (ILS)” genoemd, creëren met het Go-Lab ecosysteem. Dit gebeurt in paren of eventueel samenwerkende groepen waarin de docenten gezamenlijk aan de ILS werken.

Cursus voor gevorderden 2 (4 uur)

In het tweede deel van de cursus voor gevorderden wordt dieper ingegaan op geavanceerde ontwerpaspecten van Inquiry learning spaces (ILSs). Onderwerpen die onder andere aan bod zullen komen zijn: Hoe kunnen we rekening houden met de beperkte omvang van het werkgeheugen van de leerlingen (cognitieve belastingtheorie)? Het gebruik van “learning analytics” apps voor docenten en leerlingen. En Flipping the classroom met behulp van Go-Lab. Verder zal er feedback worden gegeven op de eerste ontwerpen van de ILSs van de deelnemers. Cursus toegespitst op uw wensen Wanneer uw school specifieke vragen of wensen heeft, is het altijd mogelijk om een “tailor-made” cursus aan te bieden. Dit kan een aangepaste cursus zijn maar ook een totaal nieuwe. Alle cursussen worden op een interactieve manier gegeven door cursusleiders die bekend zijn met onderzoekend leren en die een gedegen achtergrondkennis hebben van het Go-Lab ecosysteem. De inhoud van de cursussen is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. De cursussen kunnen gegeven worden in het Engels of in het Nederlands.

Informatie en inschrijven

Go-Lab docenten training wordt aangeboden in meerdere talen en is beschikbaar in een aantal landen. Hier vindt u een lijst met landen waarin training aangeboden wordt door de lokale partners. Als uw land er niet bijstaat, Wees dan niet ongerust. Neem contact met ons op voor meer informatie, prijzen en inschrijving.

 

Disclaimer: Go-Lab is gratis en blijft gratis. Inkomsten die gegenereerd worden door bovenstaande activiteiten worden uitsluitend gebruikt om het GO-Lab ecosysteem te onderhouden.